Igår gjorde vi årets knäck. Vi använder ett recept som vi använt i hela mitt liv. Dom blir jättegoda!
.
Här kommer receptet:
Mikro-Knäck
ca. 120 st
3dl grädde 3 dl socker
3 dl sirap 1 klick margarin
Hackad mandel
Blanda grädden,sockret,spirapen och margarinet i en skål som tål mikron. Koka upp knäcken i mikron på full effekt i 4 minuter. Koka sedan på effekt 6 i 30 minuter. Koka på effekt 8 i 10 minuter. Gör sedan ett kulprov, om knäcken inte är klar kokar du på effekt 8 i 10 minuter till. Gör kulprovet igen. När knäcken klarar kulprovet, blandar du i mandeln och sedan fyller du knäckformarna. Efter det låter du knäcken stelna i kylen/frysen och sen är det bara att mumsa på!
Mamma försökte göra detta en gång för länge sen. Men skålen som hon använde tålde INTE micron... Så som du däger det är viktigt att den gör det hahahh :)
SvaraRadera