onsdag 8 december 2010

Knäck

Igår gjorde vi årets knäck. Vi använder ett recept som vi använt i hela mitt liv. Dom blir jättegoda!
.
Här kommer receptet:
Mikro-Knäck
ca. 120 st
3dl grädde   3 dl socker
3 dl sirap   1 klick margarin
Hackad mandel

Blanda grädden,sockret,spirapen och margarinet i en skål som tål mikron. Koka upp knäcken i mikron på full effekt i 4 minuter. Koka sedan på effekt 6 i 30 minuter. Koka på effekt 8 i 10 minuter. Gör sedan ett kulprov, om knäcken inte är klar kokar du på effekt 8 i 10 minuter till. Gör kulprovet igen. När knäcken klarar kulprovet, blandar du i mandeln och sedan fyller du knäckformarna. Efter det låter du knäcken stelna i kylen/frysen och sen är det bara att mumsa på! 

1 kommentar:

  1. Mamma försökte göra detta en gång för länge sen. Men skålen som hon använde tålde INTE micron... Så som du däger det är viktigt att den gör det hahahh :)

    SvaraRadera